Україна не запрошує на Тристоронню групу маріонеток Кремля на Донбасі, - Геращенко

Після фейкових виборів на окупованому росіянами Донбасі Україна вимагає позачергової зустрічі Тристоронньої контактної групи

Про це у вівторок, 13 листопада, на круглому столі щодо питання заручників на окупованому Донбасі заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Україна вимагає позачергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у форматі, в якому існує ця група (Україна, Росія і ОБСЄ). Цих маріонеток (ватажків бойовиків на окупованих територіях — ред.) ми не кличемо на позачергову зустріч. Вже є відповідь від представника ОБСЄ, що він готовий на таке позачергове засідання. Єдині, хто мовчить, бо вони зараз в угарі, це Російська Федерація", - сказала Геращенко.

За її словами, псевдовибори на окупованих територіях Донбасу стали черговою спробою росіян легітимізувати фейкові республіки. В останні дні у російських медіа знову почалися розмови про те, що “Київ має розпочати прямий діалог з Донецьком і Луганськом”.

Геращенко нагадала, що в даному разі йдеться про призначених Кремлем маріонеток, яких сама російська влада може нейтралізувати, якщо це буде необхідно.