Відповідь на хіматаку Росії підірвала силу її розвідки на багато років, - Тереза Мей

Можливості російської розвідки значно ослабли внаслідок реакції Заходу на застосування нервового агента проти колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля в Англії

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, пише CNN.

"Спільно з нашими союзниками, у відповідь на напад у Солсбері, ми cкоординували найбільше колективне вислання російських спецслужб, що суттєво знижує здатність російської розвідки на довгі роки, а наші правоохоронні органи через кропіткі розслідування та співпрацю з нашими союзниками, знайшли незаперечні докази того, що дозволило нашій Королівській прокуратурі висунути звинувачення проти відповідальних осіб", - сказала Мей.

Вона зазначила, що Британія залишається відкритою "до інших відносин, в яких Росія відмовляється від атак, що підривають міжнародні договори та безпеку".

Європейські країни та США вигнали після атаки в Солсбері понад 100 російських дипломатів. Москва неодноразово заперечувала будь-яку причетність до нападу.

ЄС затвердив новий режим санкцій за хіматаки, і Лондон домагається введення обмежень проти керівництва російської розвідки. Водночас британці кажуть, що відповідь Москві за хіматаку буде потужною після Brexit.