Зустріч президента з ієрархами УПЦ МП під загрозою зриву

13 листопада в Києві зустріч президента Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП може бути зірвана

Про це повідомляє LB.ua, згідно з документами, які видання отримало з власних джерел. 

Ієрархам УПЦ МП направили від Порошенка запрошення на зустріч, яка запланована на 13 листопада в 14.00 в Українському домі. У запрошенні йдеться про необхідність "обміну думками з метою зближення позицій, що особливо актуально, в зв'язку зі змінами, які відбуваються в Українському Православ'ї".

На зустрічі планувалося обговорити поточну ситуацію з наданням Україні Томосу і підготовку до проведення об'єднавчого собору, на якому розпочнуть процес вибору предстоятеля Української помісної православної церкви.

У розпорядженні видання опинилось запрошення канцелярії Київської митрополії від імені Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія (підписаного Митрополитом Антонієм (Паканич), згідно з яким єпископи МП скликаються на зустріч з Президентом 13 листопада в 14:00 в Актовий зал Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Адресати-одержувачі ті ж.

При цьому в запрошенні стоїть позначка, що "участь усіх єпархіальних і вікарних архієреїв Української Православної Церкви є обов'язковим". Тому, дата і час зустрічі архієреїв з главою держави збігаються, а різниться лише місце.

Про ініціативу зустрічі Порошенко і керівництва МП відомо вже близько тижня.

"Спираючись на інформацію профільних джерел, можна зробити висновок, що таким чином окремі сили в МП даний захід намагаються саботувати", - йдеться у повідомленні.