Спільний фільм України, Франції та Ісландії отримав нагороду Європарламенту

Стрічка спільного виробництва України, Ісландії та Франції "Гірська жінка: на війні" здобула кінопремію Європейського парламенту LUX Prize -2018

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Як зазначається, церемонія нагородження відбулася 14 листопада 2018 року у Стразбурзі. До фіналу конкурсу потрапили також "Інша сторона всього" режисера Міли Турайліч (Сербія, Франція, Катар) і "Стікс" Вольфганга Фішера (Німеччина, Австрія).  Але перемогла саме "Жінка на війні".

Трагікомедія режисера Бенедикта Ерлінґссона розповідає про жінку диригентку хору та екоактивістку, яка бореться проти бізнесу, що виробляє алюміній і забруднює навколишнє середовище. 

З української сторони стрічка була створена Solar Media Entertainment, продюсер Сергей Лавренюк за підтримки ДержКіно України. Також нагадаємо, що частина сюжету фільму пов'язана з Україною, зйомки відбувалися в Україні з українськими акторами. 

Тепер стрічка буде перекладена на усі офіційні мови країн-членів ЄС і також продовжить прокат в рамках "Днів кінофестивалю LUX" .

LUX Prize заснована у 2007 році задля підтримки європейської кінопродукції. Переможець не отримує грошової винагороди, але Європарламент фінансує субтитрування фільму на всі мови ЄС і виробництво цифрової копії для кожної держави-члена.