У Греції знайшли місто Тенея віком понад 3 тис. років, збудоване полоненими з Трої

У Греції місцеві археологи знайшли залишки прадавнього міста Тенея, збудованого полоненими троянцями після війни 13-12 століть до нашої ери

Про це повідомляє Міністерство культури Греції, передає ВВС.

Як зазначається, науковці віднайшли рештки житлових будинків, прикрас, монет і кількох місць поховання. Знахідки виявили поблизу поселення Хіліомоді в регіоні Коринфія на Пелепоннеському півострові. Найстаріші з них датовані 4 століттям до нашої ери.

Розкопки поблизу Хіліомоді почалися у 2013 році, але "перші докази існування" Тенеї були виявлені лише у вересні-жовтні цього року.

Серед знахідок - близько 200 рідкісних монет і сім могил, в яких були знайдені коштовні погребальні дари - дорогі вази і ювелірні вироби.

За свідченням науковців, Тенея було засноване царем Агамемноном, який після Троянської війни розселив в ньому полонених троянців. Саме вони й займалися розбудовою Тенеї.

Вважається, що часи розквіту міста прийшлися на епоху Римської імперії, а остаточний занепад стався у 4 столітті нашої ери.

Як повідомили археологи, інші деталі про життя Тенеї стануть відомі разом з продовженням розкопок - протягом наступних кількох років.