У Вірменії завели справу на "дочку" "Газпрому"

Комітет державних доходів Вірменії порушив кримінальну справу щодо "дочки" "Газпрому" за ряд порушень і випадків ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах

Про це повідомила прес-служба комітету державних доходів Вірменії.

"З'ясувалося, що ЗАТ "Газпром Вірменія" в розрахунках ПДВ і податку на прибуток, представлених в податковий орган протягом 2016 і 2017, включило завідомо неправдиві дані, в результаті чого обчислюючи податкові зобов'язання на кілька мільярдів менше", - йдеться у повідомленні.

Попри це, про зловживання свідчать також втрати газу і дані порівняльних досліджень. Зокрема, величина втрат в розподільчій системі в червні-липні 2018 року по порівнянні з січнем-травнем 2018 року знизилася в середньому в 3 рази.

"З'ясувалося, що обсяги природного газу, поставленого автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) ЗАТ "Газпром Вірменія" в червні-вересні 2018 року, в порівнянні з першими п'ятьма місяцями збільшилися стрімко, приблизно на 37%", - зазначили у відомстві. 

На основі виявлених порушень порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 205 Кримінального кодексу Вірменії (ухилення від сплати податків, зборів чи інших обов'язкових платежів у великому розмірі).