Україна судитиме російського генерала, який керував захопленням Криму

Головна військова прокуратура України спрямувала до суду обвинувальний акт щодо заступника командуючого військами Південного військового округу збройних сил РФ, який у 2014 році в Криму організовував окупацію півострову та підбурював українських військових до державної зради

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Високопосадовець ЗС РФ у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим, брав участь у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, які призвели до тяжких наслідків, сприяв безперешкодному вторгненню російських військовослужбовців для військової окупації території півострова Крим, підбурював військовослужбовців ВМС ЗС України до вчинення державної зради та вчинив пособництво у веденні агресивної війни проти України", - йдеться у повідомленні.

За пред'явленими звинуваченнями окупанту загрожує до 15 років позбавлення волі. Російського військового оголошено в розшук, суд дозволив його затримання та доставку в суд для вирішення питання про арешт.

Як зазначає "Укрінформ", йдеться про Андрія Сердюкова, якому президент РФ Володимир Путін за військові дії проти України присвоїв у червні 2015 року звання "генерал-полковник". Крім того, Сердюков під псевдонімом "Сєдов" воював проти України на Донбасі як безпосередній керівник формування російсько-окупаційних військ.