Вертолітний майданчик Януковича: ГПУ повідомила про підозру екс-керівнику архітектурного контролю Києва

Генпрокуратура повідомила екс-начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"В результаті протиправних дій колишнього начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в місті Києві, який діяв в інтересах осіб з найближчого оточення колишнього президента України В. Януковича, які виразились у невжитті заходів щодо зупинення самовільного будівництва, незаконній видачі дозвільних документів на виконання підготовчих та будівельних робіт ТОВ "Амадеус Ко", призвели до часткового знищення пам’яток культури та пам’ятки археології національного значення, в результаті чого територіальній громади міста Києва заподіяно збитки на загальну суму понад 190 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України чиновнику загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.