Невдачі Путіна в Сінгапурі: прем'єр-міністр скасував зустріч, а спецслужби перевірили металошукачем

У вівторок, 13 листопада, прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун скасував перемовини з президентом РФ, який запізнився на зустріч

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Путін приїхав до Сінгапуру 13 листопада для участі у двох самітах: Росія-АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії) та у Східноазіатському. В день прибуття Путін мав зустрітися з прем'єр-міністром, але, як і у випадках зустрічей із іншими світовими лідерами та поважними особами, знову запізнився. Лі Сянь Лун не розгубився і, замість чекати на Путіна, скасував переговори. Втім, президенту РФ таки вдалося зустрітися з Лі Сянь Лунем наступного дня - 14 листопада.

На Путіна в Сінгапурі чекала ще одна прикрість: перед самітом Росія-АСЕАН служба безпеки змусила президента РФ пройти кріз рамку металошукача. Це є безпрецедентним випадком, оскільки, по-перше, такі заходи безпеки не застосовують до голів держав (для них відкривають окремий прохід), а по-друге, сам Путін зазвичай ігнорує подібні правила на міжнародних зустрічах.

Проте цього разу йому не вдалося знехтувати правилами: коли він, як зазвичай, намагався пройти повз рамки, пильна охорона м'яко переспрямувала його кріз рамку.