Росіяни зруйнували житло мирних жителів забороненими мінометами та поранили українського військового

У четвер, 15 листопада, станом на 18:00 російські окупанти 8 разів порушили режим припинення вогню, при цьому 4 рази - з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

З початку доби вночі окупанти застосували 82-мм і 120-мм міномети по позиціях Об'єднаних сил у районах населених пунктів Шуми та Південне Донецької області. Загиблих і постраждалих унаслідок обстрілу серед військових і цивільних осіб не зафіксовано, проте повністю знищено 2 житлові будинки мирних жителів Південного. При цьому терористи били з позицій посеред житлових масивів окупованої Горлівки.

Об’єднані сили вогонь у відповідь по населених пунктах не відкривали, але випадок застосування загарбниками забороненої зброї під прикриттям мирних жителів задокументовано та передано до компетентних міжнародних організацій.

Поблизу хутора Вільний на Луганщині бойовики двічі прицільно били з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру. Обстріли без важкого озброєння також зафіксовано поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове та Авдіївка.

Під час бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранення.