У Британії заборонили рекламу про зникнення орангутанів та назвали її політичною

Мережа супермаркетів "Айсленд" випустила мультфільм, який розповідає про наслідки вирубки тропічних лісів заради створення пальмового масла

Про це повідомляє Its Nice That.

Комітет рекламних стандартів Великобританії заблокував ролик про виробництво пальмового масла. Він заявив, що відео порушує закон, що забороняє використання політичної реклами.

Ролик, створений мережею супермаркетів "Айсленд" і організацією "Грінпіс", розповідає історію орангутана, який ховається від вирубки тропічних лісів в спальні маленької дівчинки. Мультфільм озвучила актриса Емма Томпсон.

Відео вийшло кілька місяців тому, але мережа супермаркетів вирішила використовувати його в якості різдвяної реклами на ТБ. 

Як зазначає видання, користувачів соцмереж обурило рішення організації, адже комітет не мав права блокувати ролик, а міг лише дати рекомендації з приводу трансляції.

Британський телеведучий Джеймс Корден поділився відео в твіттері, де воно набрало 16 мільйонів переглядів. Петицію за те, щоб розблокувати заборонену рекламу, підписали 700 тисяч чоловік.

"Цю рекламу заборонили показувати на телебаченні, оскільки вона була надто політична. Я думаю, кожен повинен її побачити", - написав він.