Порошенко підписав закон про 1 млрд євро допомоги від ЄС

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію Меморандуму щодо надання Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні обсягом до 1 млрд євро

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Відповідні угоди підписали 14 вересня 2018 року у Києві. Закон "Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної Угоди між Україною як Позичальником, Національним  банком  України як Фінансовим агентом Позичальника та Європейським Союзом як Кредитором" був схвалений Верховною Радою 8 листопада 2018 року.

"Реалізація Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди дозволить Україні залучити додаткові фінансові ресурси Європейського Союзу у сумі до 1 млрд євро для їх подальшого спрямування до державного бюджету", - зазначають у Порошенка.

Допомога надаватиметься двома траншами обсягом до 500 млн євро кожний. Передумовою отримання кожного з траншів є виконання узгоджених сторонами заходів щодо податкової та митної політики, боротьби з корупцією, малої приватизації, управління держпідприємствами, корпоративного управління в держбанках та банківського нагляду, енергетичних реформ, а також реформ у сферах охорони здоров’я та соціального захисту.