СБУ повідомила подробиці підготовки Росією терактів проти українських активістів

Українські контррозвідники викрили завербованих російською ФСБ організаторку та найнятого нею виконавця для вчинення терактів проти відомих громадських активістів

Про це повідомила прес-служба СБУ у своєму Facebook. 

"Кремль намагається всіляко дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні, посіявши хаос, паніку та страх серед населення. Для цієї мети ФСБ завербувала переселенку з Донбаса, яка і підшукала виконавця. В обмін на отримання омріяного російського паспорта жінка запропонувала на роль кілера свого колишнього чоловіка. Тариф на вбивство становив тисячу доларів, і першою жертвою мав стати один із керівників обласного осередку політичної організації Херсона", - йдеться у повідомленні. 

Натомість правоохоронці в результаті спецоперації завадили здійсненню злочину.

"Оскільки виконавець знаходився під пильною увагою наших співробітників, то його відслідкували і замінили бойові патрони на холості, спрацювавши на випередження як і в ситуації з імітацією вбивства Аркадія Бабченка. Ми продовжили контролювати подальші дії кілера для підтвердження його зв`язків із ФСБ. І результат не змусив на себе довго чекати. "Прикрість" із першим вбивством не зупинила плани "компетентних органів РФ", і кілер отримав у Москві нове завдання на ліквідацію ще одного лідера херсонської громадської організації", - повідомили правоохоронці.

Як зазначається, виконавця затримали у Києві під час підготовки до злочину. Наразі зловмиснику оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.