Україна не має більшого друга, ніж США, - Помпео

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео заявив про повну підтримку України в її боротьбі проти російської агресії, наголосивши, що для українців у цьому питанні немає кращого друга, ніж США

З такою промовою він виступив у п'ятницю, 16 листопада 2018 року, у Вашингтоні за результатами зустрічі з очільником МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє Укрінформ.

"Дух сміливості й рішучості змушує українців продовжувати вести боротьбу за збереження свого національного суверенітету й територіальної цілісності на тлі російської агресії. Україна в цьому питанні не має друга більшого, ніж США", - наголосив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Він наголосив, що Сполучені Штати ніколи не погодяться зі спробою Росії анексувати Крим.

"Ми й надалі будемо запроваджувати наслідки для Росії, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні",- заявив Помпео, підкресливши, що лише минулого тижня США ввели нову хвилю санкцій проти РФ та прихильників її агресії в Україні.

Читайте також: Віталій Портников: Україні готують "молдавський варіант"

Як зауважив держсекретар США, українці усвідомили, що вільна і добре керована нація - це перемога, яка важко дістається, але вона варта цього.

"Сполучені Штати підтримують ці зусилля та відзначають ваші досягнення", - заявив глава американської дипломатії.

Окрім того, Помпео наголосив, що американський уряд продовжить працювати разом з Україною над тим, щоб зупинити проект "Північний потік-2", який підриває економічну й стратегічну безпеку України та створює ризики для суверенітету європейських держав, які залежать від російського газу.

"Ми не хочемо, щоб наші європейські друзі стали жертвою подібних політичних та економічних маніпуляцій, які Росія випробувала на Україні", - заявив держсекретар США.