Чиновник з Міносвіти привласнив понад 2 млн грн

Правоохорнці повідомили про підозру посадовцю одного з підрозділів Міносвіти, який на посаді голови громадської організації привласнив понад 2 мільйона гривень

Про це повідомила прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіції.

"Правоохоронці встановили, що посадовець, будучи головою громадської організації у період з 2013 по 2016 роки, маючи доступ до її банківських рахунків, та являючись їхнім розпорядником, шляхом підроблення документів оформив на своє ім’я банківські картки, на які перерахував понад 1,2 мільйона гривень організації", - йдеться у повідомленні.

Також, за даними слідства, чиновник привласнив понад 800 тисяч гривень. Кошти видавалися на відрядження студентів організації для проведення закордонних студентських конференцій.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у м. Києві Нацполіції, слідчі Солом’янського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 9, провели обшук за місцем проживання фігуранта, під час якого вилучили документацію, що підтверджує його протиправну діяльність.

На даний час фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.