ГПУ та САП мають всі підстави для оголошення підозри Продану, - Луценко

Генпрокуратура та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обгрунтовано підозрює колишнього очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана в особистому незаконному збагаченні

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції у понеділок, 19 листопада, за результатами засідання регламентного комітету, передає Еспресо.TV.

"Йдеться про те, що він зі своєю досить близькою людиною купили за 2,5 млн євро нерухомість на турецькому узбережжі. Фактаж у слідства я б назвав перфектний. Слідство володіє кількамісячною перепискою всіх діючих осіб, хто, звідки і скільки коштів має перераховувати", - повідомив Луценко.
При цьому, за його словами, у ГПУ залишилася ще половина цієї справи. 

"Для САП це теж специфічна справа, бо це вперше, коли прокуратура веде справу не за матеріалами НАБУ, а за матеріалами СБУ та ГПУ. Впевнений, що це ще не кінець оголошення підозри цьому та іншим високопосадовцям чинної влади", - зазначив  генпрокурор.

Раніше регламентний комітет ВР визнав законними подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності депутата із групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.