Росіяни перекидають до Азова бойові кораблі, - ЗМІ

До Ростова транзитом до Азовського моря прибув ще один новий корвет Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ "Керчь"

Про це у понеділок, 19 листопада, , спростовуючи заяву росіян про відсутність на Азові їхніх воєнних баз, повідомив керівник спільноти "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко у своєму Facebook.

"Моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та BlackSeaNews повідомляє, що 18 листопада 2018 близько 19:00 до порту Ростов-на Дону прибув буксирний караван, що буксирує з Петербурга - Ярославля до окупованого Криму новий прикордонний корвет типу "Светляк" під назвою ПСКР "Керчь". Буксировку здійснюють буксири SHLUZOVOY 65 (MMSI: 273999654) та BARS (MMSI: 273322620)", - йдеться у дописі Клименка. 

За його словами, у російських кораблів нової модифікації змінилася форма надбудови. Зокрема, замість кормової артустановки з'явився майданчик для запуску безпілотників.

При цьому Клименко нагадав про нещодавні заяви заступника міністра МЗС РФ Карасіна щодо відсутності на Азові російських військових баз і про те, що військові кораблі нібито забезпечують безпеку Кримського моста.