Субсидії за декларації: Рева пропонує заробітчанам показати прибутки

Декларувати доходи заробітчани мають для того, щоб їм розрахували розмір субсидій, а не для оподаткування

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. 

"Усі охочі отримати субсидію повинні декларувати всі свої доходи, як ті, що вони отримують в Україні, так і ті, що надходять з-за кордону", - заявив Рева. 

За його словами, заробітчани отримують подвійну преференцію у порівнянні з іншими громадянами, бо вони не декларують доходи.

Люди, які живуть та працюють в Україні, сплачують податки та ЄСВ, часто не отримують субсидію, оскільки чесно декларують усі доходи. А ті, хто отримують доходи з-за кордону, як правило, їх не декларують при зверненні за субсидією.

"У результаті їм субсидія нараховується у більшому розмірі, ніж це могло бути за умови чесного декларування доходів. Це відбувається за рахунок нас з Вами - платників податків в Україні", - сказав Рева

Він також зазначив, що про оподаткування доходів отриманих з-за кордону не може йтися, оскільки усі податки з цих доходів сплачують у державі перебування, а їхнє оподаткування в Україні було би подвійним.

"Коли громадянин звертається за субсидією, він зобов'язаний вказати свої доходи, оскільки ці кошти він витрачає на власне споживання. Але якщо він не бажає це робити, то немає жодних проблем, але тоді не потрібно звертатися за субсидією", - заявив міністр.