Вирок Януковичу може створити прецедент, - Рибачук

Вирок у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича може послужити уроком для інших чиновників

Про це заявив український політик та громадський діяч Олег Рибачук в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Янукович любить бути першим, бо він перший почав саджати опозицію, що до нього ніхто не робив, але він і перший попався із президентів України — я б дуже хотів щоб він не був останнім - тому що це дуже виховна традиція", - зауважив Рибачук.

За його словами, у справі екс-президента головне не зробити помилку в процедурах. 

"Звичайно ми розуміємо, що ніхто його видавати не буде, але сам факт, що відбувається суд — звичайно я згоден, що там не було чого чотири роки затягувати — але прецедент все рівно створений, і тут дуже важливо не нахімічити на процедурах, бо дуже часто це робиться. Робляться якісь юридичні помилки, які дозволяють потім оскаржувати", - сказав він. 

Рибачук заявив, що наступним етапом у справі Януковича має стати конфіскація награбованого.

"Мені подобається прецедент, я розумію, що це не те, чого б хотіли бачити українці, але другий етап - це конфіскація награбованого. Дуже важливо створити прецедент, щоб люди, які зараз теж роблять собі сліпі трасти, кудись ховають ті кошти, що вони теж можуть попасти під слідство і відповідати за корупційні схеми",- наголосив він.