Палаючі шини та перекриті міста. Як відбувається протест "євробляхерів"

В містах України розпочалась Всеукраїнська акція протесту від власників авто на єврономерах

Акції будуть безстроковими й будуть відбуватися до моменту скасування законопроектів №8487 і №8488. Пікетувальники вимагають скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу. Акція непокори зібрала 50 тисяч учасників, які заблокували 50 трас. Учасники повністю не блокували рух, проте через акцію у містах утворились затори.

Проблема виникла через те, що в Україні не можна розмитнювати автомобілі старше 8 років, а більшість куплених в Європі автомобілів були в користуванні вже більше 10. Крім цього, новий законопроект посилює штрафи за прострочені документи на водіння таких машин. Максимальна сума штрафу - 170 тисяч гривень.

Київ. Пікетувальники перекрили урядовий квартал. Уздовж вулиці Грушевського автомобілісти збудували свої машини з плакатами. Також пікетники наділи жовті жилети в знак солідарності.

Фото: Інформатор

 

Кривий Ріг. Власники "євроблях" підпалили шини. Перекриті траси у бік Дніпра та Києва.

Львів. На території Львівської області акції проходять в чотирьох місцях на трасі Київ-Чоп: в Солонці біля Львова, селах Розвадів у Миколаєва, Кізлів у Буська та при в'їзді в Броди поблизу села Гаї-Смоленські.

На Закарпатті заблокована траса Київ - Чоп. Там протестуючі стояли всю ніч до самого ранку. Вночі їх прийшли підтримати місцеві. 

У Миколаєві учасники акції обмежили рух біля заправки WOG на трасі "Миколаїв-Одеса". Активісти розкладають шини.

У Вінниці автовласники "евроблях" зібралися біля стін обласної державної адміністрації та на кількох виїздах з міста.

У Запоріжжі до акції долучились 400 автівок з єврономерами.

Одеса. Перекритий рух по Київській трасі. Заблоковано дві полоси у кожному напрямку.

 

Нагадаємо, напередодні власники автомобілів на іноземних номерах анонсували нову акцію протесту на 20 листопада - пообіцяли перекрити дороги по всій країні.