"Автобус-привид": водій швидкої, який вивіз близько 400 поранених на Донбасі, став наступним найкращим

"Автобус-привид" у пошуках найкращого водія наступним найкращим обрав у Полтаві санітара швидкої, який вивозив поранених бійців на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у віторок, 20 листопада.

"Наступним переможцем у рамках кампанії "Автобус-привид" у пошуках найкращого водія України" проекту "Керуй" став далекобійник з 22-річним стажем Микола Музичишин. У 2014-2015 роках чоловік працював водієм-санітаром швидкої та вивозив поранених бійців з гарячих точок на сході країни", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається хмельничанин Музичишин зараз живе у Дніпрі. У 2014 році він вирушив на схід України. 

"Микола має одразу п’ять водійських категорій і був впевнений, що його закріплять за важкою військовою технікою. Проте досвід чоловіка знадобився для порятунку поранених – він був призначений водієм-санітаром швидкої. З квітня 2014 року по березень 2015 року Микола вивозив поранених з Пісків, Авдіївки, Донецького аеропорту", - зазначили у поліції.

За словами самого водія, в Донецькому аеропорту бували ночі, коли доводилося вивозити до 16 поранених. Загалом за рік водій вивіз близько 400 поранених бійців. Микола Музичишин також зазначив, що час в зоні АТО став для нього великою честю у житті. Для нього було викликом та найважливішим завданням – встигнути вивезти і врятувати побратимів. 

"Здавалось, що нашу бригаду супроводжував янгол-охоронець: жодний з поранених побратимів не помер у моїй машині", – розповів водій.

Син водія-переможця Максим розповів, що завжди дуже переживає за батька, особливо, коли він був у зоні бойових дій. 

"Але я знав, що він допомагає людям та робить корисну справу. Пишаюся своїм татом, пишаюся тим, що він в мене один з найкращих водіїв, а для мене – й людей", – розповів син водія Максим.

Як зазначили у прес-службі поліції, переможця привітали також юні інспектори дорожнього руху Полтавщини, які організували яскравий флешмоб. 

Наступним містом, де "Автобус-привид"обиратиме кращого водія, стане Миколаїв.