Українському баскетболісту з НБА дозволили грати за Росію

Міжнародна федерація баскетболу дозволила українському центровому Джоелю Боломбою, який грав у НБА, виступати за Росію

Про це повідомляє нинішній клуб гравця - ЦСКА.

"Клуб отримав від Російської федерації баскетболу всі необхідні дозволи, видані FIBA: Боломбой має право грати за клуб і збірну Росії, Джоель може дебютувати в російській команді проти команди Фінляндії 30 листопада", - повідомили у клубі.

Форвард ЦСКА є уродженцем Донецька, його мати - українка, батько - конголезець. 12 листопада Боломбой отримав російське громадянство, пізніше 24-річний баскетболіст увійшов до складу збірної Росії для підготовки до матчів відбіркового турніру чемпіонату світу-2019.

Боломбой після закінчення школи вступив до університету "Вебер Стейт", який закінчив в статусі найкращого баскетболіста за кількістю підбирань в історії команди і всієї конференції "Біг Скай", що входить в Національну асоціацію студентського спорту (NCAA).

У 2016 році гравець був обраний "Ютою" на драфті НБА під загальним 56-м номером. Протягом двох останніх сезонів провів 18 матчів у регулярному чемпіонаті НБА у складі "Юти" і "Мілуокі", в середньому набирав за гру 1,7 очка і робив 1,5 підбирання У 2018 році форвард підписав контракт з ЦСКА.

У 2017 році баскетболіст увійшов у розширений список кандидатів до збірної України для підготовки до чемпіонату Європи, однак на турнір не поїхав. Боломбоя неодноразово викликали до збірної України, але він щоразу знаходив причини відмовлятися виступати за національну команду.