УЄФА не дозволить топ-клубам знищити Лігу чемпіонів

Президент УЄФА Александр Чеферін висловив впевненість, що європейським топ-клубам не вдасться створити альтернативну Лізі чемпіонів суперлігу

Про це повідомляє BBC.

"Цього не станеться. Зараз це просто вигадки, у нас є деякі ідеї. Все, що я можу сказати, так це те, що про жодну суперлігу не може бути й мови. Кожен буде мати можливість брати участь в європейських турнірах", - сказав Чеферін.

Раніше Spiegel повідомив, що провідні європейські клуби працюють над створенням елітної футбольної ліги, яка може скласти конкуренцію Лізі чемпіонів. За інформацією видання, згідно з проектом суперліги, в неї увійдуть 11 європейських команд, які вийдуть з УЄФА і організовують свій турнір. Вони отримають право на участь в ній протягом 20 років без ймовірності вильоту з турніру, в якості гостей в лігу будуть запрошені ще п'ять команд.

У число засновників суперліги, за даними Spiegel, входять іспанські "Реал", "Барселона", англійські "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Арсенал", "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", італійські "Ювентус", "Мілан" , французький ПСЖ і німецька "Баварія"; в список запрошених команд планується включити іспанський "Атлетико", німецьку "Борусію" (Дортмунд), французький "Марсель", італійські "Інтер" та "Рому".