Аваков попередив "євробляхерів" про розблокування перекритих ними автошляхів

Поліція припинятиме акцію з блокування доріг власниками авто на іноземних номерах і за необхідності діятиме силовими методами

Про це заявив у Twitter міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ліберальна лояльність до "євробляхерів" закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори - жорстко", - написав Аваков.

Водночас прес-служба Нацполіції повідомила, що через акцію власників "євроблях" рух на автошляхах частково обмежений наразі у 7 областях: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській (ПКПП "Яриловочі", траса М-01).

"Застерігаємо: у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані  передбачені законодавством заходи поліцейського примус", - йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила вже 5 кримінальних проваджень за ст. 279 Кримінального кодексу України за фактами блокування транспортних комунікацій. Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі. Провадження відкриті через блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.