Dolce&Gabbana скасували шоу в Шанхаї, бо образили китайців в Instagram. Що сталося

Італійський будинок моди Dolce&Gabbana скасував проведення своє шоу в Шанхаї через невдалу рекламну кампанію "DG Loves China"

Про це пише видання shanghaiist.

Захід було заплановано на 21 листопада, проте його скасували в найкоротші терміни. На модельєрів посипалися звинувачення в расизмі через опубліковані світлини з китайською моделлю.

В рамках рекламної кампанії в Instagram DG з'явилися три коротких ролика з азіатською моделлю, яка намагається з'їсти традиційну італійську їжу -  піцу, каннолі і спагетті за допомогою паличок для їжі. Критики в соціальних мережах заявили, що Dolce & Gabbana використовує образливі стереотипи.

Крім того, творці відео допустили серйозну помилку, написавши слово "Шанхай" японськими ієрогліфами замість китайських.

"Цільова група - це Китай, але замість цього демонструється пародійна версія сучасного Китаю", - написав у Instagram популярний в сфері моди аккаунт Diet Prada.

Між модельєром Стефано Габбаной і користувачкою з Азії в мережі розгорілася суперечка, в результаті модельєр написав, що Китай - "неосвічена смердюча мафія". Пізніше будинок мод в офіційному повідомленні заявив, що акаунти самого Габбани і Dolce & Gabbana були зламані, а сам модельєр "любить Китай і китайську культуру".

Скандал призвів до того, що багато китайських знаменитостей відмовилося від участі в шоу Dolce & Gabbana, а звернення із закликом бойкотувати бренд "завірусилося" на Weibo. Шоу перенесли на невизначений термін.

Це вже другий випадок звинувачень у расизмі проти італійського будинку мод за останні півтора року. Попередній також був пов'язаний з Китаєм.