Массачусетс легалізував марихуану. Першим покупцем став мер одного з міст

20 листопада в Массачусетсі вступив в силу закон, що дозволяє купувати марихуану в рекреаційних цілях

Про це пише CBC News.

Жителі проголосували за легалізацію ще в 2016 році, але роздрібні магазини повинні були виконати ряд строгих умов, встановлених державою до відкриття.

Тепер, за законом, кожен громадянин штату може легально придбати до п'яти грамів марихуани, за умови, що вони старші 21 року. Массачусетс став сьомим штатом з легалізацією канабісу в США і першим на східному узбережжі.

Наразі на весь штат відкрито лише 2 офіційних магазини, де можна придбати канабіс - іншим бажаючим доведеться отримати ліцензію. Один з магазинів розташувався в місті Нортхемптон, де біля дверей ще з ночі вишикувалася черга. Першим клієнтом став мер міста Девід Нарквіц, який придбав шоколадний батончик з марихуаною.

Однак чергу він вистояв не задля того, щоб одразу його з'їсти: "Я, ймовірно збережу його...Це історично значимо", - каже мер.

"Я пишаюся, що став першою людиною, яка зробила покупку в штаті. Думаю, це символічне послання всім: обраний мер показує довіру галузі, яка довгі роки була стигматизована. Тепер ми виводимо її з тіні", - каже Нарквіц.