Названа найкраща книжка для дорослих премії "Еспресо. Вибір читачів 2018"

Премія "Еспресо. Вибір читачів" представила найкращу книжку для дорослих

Переможцем конкурсу 2018 року в номінації "Література для дорослих» стала книга "Інтернат"  Сергія Жадана (видавництво "Meridian Czernowitz"). Саме цю книгу визначили найкращою читачі бібліотек України.

"Книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" - важлива подія у квадраті. По-перше, премію проводить телеканал. Це гарантує велику промоцію літературі, письменникам, видавництвам та книжкам. По-друге, премія репрезентує вибір людей, що дає можливість зрозуміти смаки та культурні потреби читачів. Це важлива інформація, яка впливає на подальшу стратегію розвитку видавництва. Особисто я щасливий тим, що серед трьох фіналістів, дві книжки нашого видавництва. Вітаю з прекрасними книжками наших письменників Юрія Андруховича та Сергія Жадана та дякую їм за можливість дружити та бути поруч", - сказав Святослав Померанцев, президент видавництва "Meridian Czernowitz".

За перемогу в конкурсі “Еспресо. Вибір читачів” змагалися три книги:

1. "Інтернат" Сергія Жадана (видавництво "Meridian Czernowitz").

2. "Коханці юстиції" Юрія Андруховича (видавництво "Meridian Czernowitz").

3. "Третя кабінка - Лос-Анджелес" Олени Захарченко (видавництво "Нора-Друк").

Нагадаємо, упродовж червня за пропозиціями видавництв був сформований список з-понад ста книг. В липні-серпні над виданнями працювали дві групи експертів – окремо в номінаціях доросла та дитяча література, які визначили по три твори в кожній категорії, які вийшли у фінал. Переможців визначали читачі у бібліотеках по всій Україні.

Книжкова премія “Еспресо. Вибір читачів” заснована телеканалом “Еспресо”. Проводиться другий рік поспіль. Головна мета премії – популяризація сучасної української літератури.