Суд залишив Надію Савченко під вартою

Київський апеляційний суд підтвердив рішення Шевченківського райсуду Києва про продовження арешту народного депутата Надії Савченко до 23 грудня

Про це повідомив адвокат Савченко Олександр Шадрін, передає "Інтерфакс-Україна".

Під час засідання 20 листопада суд відмовив захисту в задоволенні апеляції на рішення Шевченківського райсуду столиці.

Читайте також. Як Савченко і Рубан возили зброю з "ДНР", щоб влаштувати замах на Порошенка і теракт. Пояснення Луценка

Нагадаємо, 8 березня при спробі вивезення зброї з окупованої території затримали наближеного до Віктора Медведчука переговорника Володимира Рубана. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Рубан за наказом Захарченка мав влаштувати теракти у середмісті Києва.

Луценко заявив, що Надія Савченко готувала теракт у сесійній залі Верховної Ради та вніс подання на зняття з неї депутатської недоторканності. Савченко звернулася до військовослужбовців, назвавши військовий переворот в Україні "очікуваною і правильною подією".

Савченко після допиту в СБУ приїхала до Верховної Ради, де в неї виявили зброю і гранати та вивели із сесійної зали. Верховна Рада дозволила затримання та арешт Надії Савченко.

Савченко оголосила голодування, але пізніше перервала його, щоб відновити організм для тесту на поліграфі. До захисту Савченко долучився адвокат сепаратистів Нелі Штепи і "Топаза".