Телеканал "Еспресо" відзначає своє п'ятиріччя

Український інформаційний телеканал "Еспресо" відзначає 5 років із моменту запуску в ефір

Історія "Еспресо" розпочалась у листопаді 2013  року з трансляції з Майдану. Тоді унікальний контент телеканалу підхопили поважні світові медіа – і весь світ дізнався про події в Україні. Журналісти "Еспресо" правдиво розповідали про Революцію Гідності з місць сутичок та барикад.

"За кілька днів після нашого старту почався Майдан.  Журналісти Еспресо навчалися просто в полі: на барикадах, під час штурмів наметового містечка, на Грушевського та Інститутській. Працювали по 12 годин на добу, часто — посеред ночі, кілька разів — під кулями. Зараз страшно згадувати, але саме ті жорсткі умови змусили нас швидко сформувати стиль, основні засади редакційної політики та цінності. І за  ці 5 років нічого не змінилося", - розповідає головний редактор телеканалу Світлана Самойленко.

За роки існування "Еспресо" полюбився мільйонній аудиторії. Лише за місяць канал дивляться більше 12 млн глядачів, а аудиторія сайту Еспресо.TV сягає 2 млн читачів.

"За останні 5 років ми зробили великий крок до формування нашої аудиторії в інтернеті. При чому ядром нашого сайту стали ті, хто поділяє наші погляди. Ми були і є прихильниками і носіями українського погляду на світ. Це дуже показово, що у нас є постійні читачі, люди, які довіряють нашому інформаційному ресурсу, люди, для яких ми були і лишаємось найкращими. Саме це зобов’язує нас працювати краще і оперативніше. Плани на наступні 5 років – стати лідерами інформаційного мовлення України. Це дуже амбіційне завдання, але, думаю, ми з ним впораємося", - ділиться головний редактор сайту Сергій Руденко.

Свій ювілей телеканал відсвяткував у колі друзів – відомих українців та політиків, артистів та громадських діячів. Своїми виступами "Еспресо" вітали  Марія Бурмака, хорова капела "Дударик", піаніст Євген Хмара та інші виконавці. Привітати "Еспресо" прийшли Арсеній Яценюк, міністр культури Євген Нищук, народний депутат Микола Княжицький та інші відомі політики та урядовці.

З 2013 року "Еспресо" зазнав чимало змін – тричі змінювався логотип. До речі, днями канал презентував оновлений дизайн та логотип. Та головне залишилося незмінним – це проукраїнська позиція та патріотизм команди "Еспресо", яка щодня віддає максимум сил та енергії, аби донести українцям правдиву та корисну інформацію. 

З нагоди 5-річчя "Еспресо" Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення відзначила колектив "Еспресо" грамотами за вагомий внесок у розбудову інформаційного простору держави та високий професіоналізм.

Команда "Еспресо" - це не просто колектив, це родина, поєднана спільними цінностям, українським поглядом на світ, патріотизмом. Це люди, які вболівають за свою державу та роблять максимум, аби Україна ставала успішною.