У Google Play завантажили шкідливе ПЗ під виглядом ігор. Які програми небезпечні

Більше 500 тисяч користувачів Android завантажили на свої смартфони "шкідливі" додатки під виглядом ігор із Google Play

Про це пише Tech Crunch.

Лукас Стефанко, дослідник безпеки ESET, написав в Twitter список із 13 ігрових додатків, зроблених одним і тим же розробником. За його словами, два додатки опинилися в тренді Google Play, і їх завантаженя сягнули 560 000 інсталяцій, перш ніж компанія їх видалила.

Користувачі очікували перегонів на автомобілях, натомість ігри були лише прикриттям для завантаження шкідливих програм у фоновому режимі.

Всі додатки надійшли від розробника Luiz O Pinto. Сторінка на порталі пошуку додатків Softonic перераховує всі програми, які, за словами дослідника,становлять загрозу для пристроїв користувачів.

Наразі на цьому сайті кожен додаток показує нульові завантаження. Якщо 560 000 інсталяцій є точною цифрою, то це одне з найбільших порушень у Google Play Store.

Представник Google підтвердив, що додатки були видалені з магазину: "Забезпечення безпечного досвіду для наших користувачів - наш головний пріоритет. Ми цінуємо звіт дослідника і його зусилля, спрямовані на підвищення безпеки Google Play. Додатки порушили наші правила і були видалені з Play Маркета. "