Wizz Air відновлює дочірню компанію в Україні

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air готова відновити діяльність своєї дочірньої компанії в Україні

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Twitter. 

Порошенко привітав представників авіакомпанії під час зустрічі з ними та назвав рішення Wizz Air повернутися в Україну "символічним". Зокрема, він нагадав, що Україна у рейтингу Doing Business уже вийшла на 71 сходинку, обігнавши окремі країни ЄС, також продовжується покращення інвестиційного клімату, проводиться лібералізація валютного законодавства.

"Радий рішенню компанії Wizz Air повернутися в Україну. Це рішення характеризує зміни, які відбулися за останні 4 роки в Україні, зокрема в розвитку можливостей для бізнесу, покращенні інвестиційному клімату", - написав Порошенко.

"Учасники зустрічі обговорили законодавчі, регуляторні та економічні умови, необхідні для досягнення фінальних домовленостей у рамках довгострокової бізнес-пропозиції. Відновлення діяльності "Wizz Air Україна" сприяло б розвитку української авіаційної галузі", - повідомили у прес-службі, передає "РБК-Україна"

Для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321 компанія інвестує 2,5 млрд доларів. Ці літаки будуть поставлені на бази авіакомпанії у Києві та інших регіонах України. Це дозволить розширити мережу лоукост-маршрутів авіакомпанії в / з України і збільшити пасажиропотік до 6 млн осіб на рік до 2025 року.

Читайте також: Wizz Air відкриває 5 нових рейсів з України. Інфографіка