Катюгам по заслугам: батьки закатували 3-річного сина і отримали максимальні тюремні терміни

Батьки, які у 2017 році до смерті закатували трирічного сина, отримали по 10 і 8 років ув'язнення (максимально можливе відповідно до санкції статей)

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Тато, який раніше був судимий за крадіжку, протягом тривалого часу бив дитину. Це відбувалося у присутності матері, яка не намагалась це зупинити. Знущання тривали понад рік.

У хлопчика була зламана нога, ребра, черепно-мозкова травма, він перестав ходити. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та нічого не їла. Потім малюк впав у кому.

Лікарів викликала знайома матері, яка прийшла до родини в гості.

У вересні 2017 року у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з чисельними тілесними ушкодженнями малюка доправили до лікарні. Вранці, не приходячи до свідомості, хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду й постійного фізичного та психологічного насильства.

Батька підозрювали у катуванні сина, умисних тілесних ушкодження, які спричини смерть. Матір - у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

Паралельно суд розпочав розгляд справи стосовно директора центру соціальної служби. Її підозрюють у недбалості, що призвела до загибелі дитини. Наразі вона відсторонена від посади.

Працівники соціальних служб не навідувалися до родини. Документи щодо перевірки родини складали формально - зі слів матері, яка інформацію про насилля заперечувала.