НАБУ підозрює екс-керівників авіаремонтного заводу "Авіакон" у розтраті 13 млн грн

21 листопада НАБУ повідомило про підозру у зловживанні службовим становищем екс-керівникам заводу "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон"

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України у Facebook. 
 
Зазначається, що у 2016 році екс-директор "Авіакон", екс-заступник та комерційний директор приватної компанії офшорної юрисдикції домовились та організували дві закупівлі за завищеними цінами паливних баків для вертольотів для потреб ДП "Авіакон". 
 
Зокрема, у березні 2014 року вони уклали договір з приватною компанією Westan Group Associates Ltd, яка зареєстрована на Карибських островах, на постачання 12 паливних баків для вертольотів на суму $288 тис. Пізніше Westan Group Associates Ltd уклала договір із грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною, яка вдвічі менша - $144 тис. 
 
У НАБУ зазначили, що "ДП"Авіакон" та Westan Group Associates Ltd уклали договір за схожою схемою. Так, "Авіакону" поставили 85 паливних баків тієї ж грузинської компанії за ціною, яка вдвічі вища. Тобто "Авіакон" заплатила $2,04 млн, хоча Westan Group Associates Ltd закупила баки за $1,02 млн. 
 
Так, "Авіакон" переплатило 13,03 млн грн компанії в офшорній юрисдикції. 
 
"Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.2. ст.364 Кримінального кодексу України ("зловживання владою або службовим становищем")", - йдеться у повідомленні.