Рада відновила діяльність "Чорноморнафтогазу"

Верховна Рада України ухвалила законопроект №8338 про відновлення діяльності державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На підтримку законопроекту проголосували 233 нардепи.

Так, на період тимчасової окупації Росією Криму "Чорноморнафтогаз" відкриває поточний рахунок для розрахунків по виробничій, інвестиційній діяльності та захисту майнових прав, а також для погашення боргів за угодами, укладеними до початку російської окупації.

Крім того, тимчасово - до 31 грудня 2019 року - знято арешти та заборони відчуження "Чорноморнафтогазу" у виконавчих провадженнях (крім рішень про виплату зарплат та інших виплат працівникам).

"Чорноморнафтогаз" - державне акціонерне товариство; найбільша українська компанія з розвідки і видобутку нафти та газу на українському шельфі Чорного і Азовського морів. 100 % акцій належить державній компанії НАК "Нафтогаз України". У 2014 році після початку окупації Росія захопила дві плавучі бурові установки "Петро Годованець" та "Україна"(так звані "вишки Бойка"), що належали "Чорноморнафтогазу". Їх відбуксирували до узбережжя Криму.