Смажені курчата у згорілому Будинку профспілок: соцмережі обговорюють відкриття KFC на Майдані

Скандальне відкриття ресторану фастфуд-мережі KFC у згорілому під час Революції Гідності Будинку профсоюзів на Майдані Незалежності викликало як протести на місці подій, так і обурення у соцмережах

Окремо людей обурила дата відкриття - 21 листопада, у річницю початку протестів на Майдані.

"В день 5 річниці початку Революції Гідності кияни протестують проти відкриття KFC в будинку профсоюзів. Цинічно і злочинно відкривати фастфуд, лозунгом якого є "смажені курчата в клярі" в будівлі, де горіли люди", - написав користувач Viktor Taran.

Реакцію поліції, яка почала затримувати активістів, також сприйняли вкрай негативно. Крім того, брату народного депутата від БПП Мустафи Найєма адвокату Масі Найєму правоохоронці бризнули в обличчя з газового балончику.

"Щойно був свідком, як поліцейський на Майдані приснув двічі в обличчя адвокату Masi Nayyem, при чому Масі нічого не робив, щоб застосування спецзасобів було виправдано. Його підзахисних тим часом повезли на Герцена, 9. Історія почалася, коли група молоді з с14 обмалювала KFC в Будинку Профспілок написами про загиблих там. Такі справи", - написав нардеп Ігор Луценко.

Нардеп Найєм розповів подробиці інциденту.

"У річницю Євромайдану в Будинку профспілок, де знаходився штаб революції, вирішили влаштувати урочисте відкриття фастфуду KFC. У відповідь активісти принесли під будівлю шини та розмалювали заклад написами "Тут померли люди", "Де ваша Гідність?". На захист фастфуду виступили співробітники Нацполіції і затримали близько десятка активістів. Серед тих, кого хотіли затримати був активіст, з яким у мого брата укладена офіційна угода про адвокатське обслуговування. Про те, що він адвокат, брат повідомив одразу після спроби затримати Сергія Мазура. І співробітники поліції це почули. Після чого застосували газовий балончик", - розповів нардеп.

"Fried chicken відкрився? В профспілках? В День Гідності?" - написав волонтер Роман Сініцин.

"В одеському на 2 травня хай відкривають. Утирки блд", - прокоментував допис користувач Олександр Соболь.

Організація С14 повідомила, що за затриманими активістами до райвідділу поліції на вул. Герцена, 9 прийшли два нардепи, після чого всіх затриманих відпустили.