У бюджеті-2019 знайшли мільярд гривень на президентський фонд Порошенка

Кілька депутатів та підприємець знайшли в проекті бюджету-2019 мільярд гривень для президентського фонду

Директор "Українського інституту майбутнього" Анаталій Амелін розмістив на своїй Facebook-сторінці витяг з документів Верховної Ради щодо проекту держбюджету на 2019 рік.

На світлині, за словами Амеліна, сторінка з проекту бюджету, де йдеться про те, що в бюджеті-2019 закладено мільярд гривень для президентського фонду:
"У бюджет заклали виділення одного мільярда гривень на президентський фонд, нікому не підконтрольний для:
- фінансування освітніх проектів
- підключення інтернету в школах
- купівлю автобусів в школи
- надання податкових пільг для компенсації підняття тарифів ", - пише Амелін.
Також підприємець зазначає, що це схоже на фінансування передвиборної кампанії президента за рахунок платників податків.

Окрім того, допис зі світлиною витягу з проекту з бюджету розмістила в себе на сторінці народний депутат від фракції "Самопоміч" Олена Сотник:

“Маю повідомити вас, мої дорогі виборці платники податків, за наш з вами рахунок створюють Фонд Президента з підтримки освітніх та наукових програм на скромну суму в мільярд гривень!”, - пише Сотник.

Депутат зазначає, що у порівнянні з проектом бюджету до першого читання, у тексті до другого - освітня субвенція місцевим бюджетам зменшилась на 1 млрд. 356 млн грн.

Народний депутат від “Укропу” Тарас Батенко теж розмістив допис з сторінкою з проекту бюджету та розкритикував таке рішення:

“Створення нікому непідконтрольного (окрім найближчого оточення Порошенка) фонду Президента, що працюватиме виключно на його піар і виведення у другий тур - це плювок не тільки в українську демократію, це плювок у перспективу України!”- пише Батенко.