У РФ помер голова ГРУ Коробов, причетний до втручання у вибори у США

21 листопада помер очільник Головного управління Генерального штабу Збройних сил Росії (ГРУ) генерал-полковник Ігор Коробов

Про це повідомило Міністерство оборони Росії. 

Зазначається, що Коробов помер "після важкої і тривалої хвороби".

У структурі ГРУ він почав працювати у 1980-ті роки. У 2016 році він очолив російську військову розвідку після смерті свого попередника 58-річного Ігоря Сергуна. А у 2017 році він отримав звання Героя Росії. Коробов здійснював загальне керівництво діями російських військових розвідників в ході військової операції РФ у Сирії.

Крім того, 20 вересня 2018 року Коробов з іншими офіцерами ГРУ був включений до списку санкцій США за втручання в американські вибори 2016 року.

У грудні 2016 року потрапив у список санкцій у зв'язку з "діями по підриву демократії в США".  При цьому він відвідав Штати в 2017 році разом з главою ФСБ Олександром Бортниковим і директором СЗР ​​Сергієм Наришкіним для зустрічі з тодішнім главою ЦРУ Майком Помпео.

Нагадаємо, попередній керівник ГРУ Ігор Сергун помер 3 січня 2016 року за загадкових обставин на своїй підмосковній дачі. Офіційна причина смерті - серцевий напад. При цьому розвідувальне агентство Stratfor повідомляло, що Сергун помер не 3 січня в Росії, а загинула 1 січня в Лівані.