У впійманого на допінгу росіянина вимагають повернути олімпійські медалі

Міжнародний олімпійський комітет вимагає від дискваліфікованого за допінг російського бобслеїста Олександра Зубкова повернути золоті медалі

Про це повідомляє прес-служба МОК.

МОК вимагає від Зубкова, який зараз є президентом Федерації бобслею Росії, повернути дві золоті медалі, які він виграв на Олімпійських іграх у Сочі. МОК дискваліфікував Зубкова за вживання допінгу, а Спортивний арбітражний суд (CAS) залишив це рішення у силі.

"Рішення Спортивного арбітражного суду підлягає виконанню. Федеральний суд Швейцарії не отримував апеляції. МОК зовсім скоро зажадає повернути медалі", - повідомили в МОК.

Раніше дисциплінарна комісія МОК під керівництвом Дениса Освальда визнала Зубкова винним у порушенні антидопінгових правил, анулювавши його результати на Олімпіаді в Сочі (дві золоті медалі) і заборонивши довічно брати участь в Олімпіадах. CAS пізніше пом'якшив покарання, скоротивши відсторонення до пропуску одних Ігор - у 2018 році в Пхенчхані.

Зубков є срібним призером Олімпіади 2006 року в Турині в четвірках і володарем бронзової медалі Ігор-2010 у Ванкувері в двійках, чотириразовим чемпіоном Європи і чемпіоном світу.