Україна не відповідає за контент "Миротворця", - посол у відповідь німецькому МЗС

Український посол в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Україна не відповідає за контент "Миротворця" як "суто приватного" ресурсу

Про це посол зазначив у своїй статті для Welt, відповідаючи на вимогу німецького МЗС закрити сайт "Миротворець" через появу в списку "антиукраїнських діячів" екс-канцлера Герхарда Шредера.

Посол України запевняє, що Київ "з увагою прийняв до відома" прохання Берліна. "Це суто приватний веб-сайт. Українська влада не несе відповідальності за зміст домашньої сторінки цієї організації. Проте Україна готова до серйозного продовження дискусії щодо проблеми "Миротворця" з німецькими партнерами. Особисто я вважаю, що сумнозвісний список є недопустимим та недоречним", - зазначив Мельник.

При цьому дипломат засудив "страшні сценарії" у медіа Німеччини про те, що Україна нібито бажає смерті Шредеру.

"Висловлюючись недипломатично, це є цілковитою дурницею. Це просто годування пропагандистських наративів Кремля", - вважає посол. 

За словами Мельника, ця ситуація відволікає увагу від справжньої проблеми - лоббістських послуг, які колишній німецький канцлер надає президенту РФ Владіміру Путіну у Європі. 

Як вцідомо, Шредер є головою ради директорів найбільшої російської енергетичної компанії "Роснефть" і особистим другом Путіна. Мельник також нагадав, що Шредер потрапив до списку "ворогів України" після слів про те, що анексія Криму має бути визнана.