Держкомтелерадіо не пустив в Україну п'ять пропагандистських книг

Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в Україну п'яти книг, які містять ознаки пропаганди держави-агресора

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

За інформацією Держкомтелерадіо, у "Большой энциклопедии ножей мира" видавництва АСТ "оспівується" любов російської людини до бойового ножа ". У комітеті звертають увагу, що, на думку автора книги, описану в ній зброю" розроблено російською людиною для експлуатації російськими людьми ".

Інше видання - "Оружие. Большой иллюстрированный гид", на думку Держкомтелерадіо, пропагує війну і "зброю, щедро прикрашену комуністичною символікою".

"Але справжнього" мистецтва "пропаганди досягло московське видавництво Ексмо, яке навіть на обкладинці "Книги о вкусной и веганской пище" використовує георгіївську стрічку, а в ілюстративних матеріалах книг про подорожі "Гоа. Путеводитель" та "Барселона" "пропагує" русскій мір ", - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

Заступник голови комітету Богдан Червак при цьому зазначив, що під виглядом "енциклопедій" і кулінарних книг в Україну намагаються ввезти "пропагандистську літературу держави-агресора".