Сп'янілому від безкарності ведмедю не місце в цивілізованому спортивному лісі, - міністр спорту Жданов

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликав покарати Росію за чергове порушення міжнародного спортивного права

Про це Ігор Жданов написав у facebook.

За словами Жданова, московський суд, наплював на міжнародне спортивне право, Олімпійську хартію, міжнародний спортивний арбітраж, сам дух і цінності олімпізму та ухвалив абсурдне рішення про визнання недійсним позбавлення двох золотих олімпійських медалей російського бобслеїста Олександра Зубкова, якого дискваліфікували за вживання допінгу.

"Медалі Олімпіади в Сочі в останнього були справедливо відібрані за порушення антидопінгових правил. Спортсмена довічно відсторонили від спорту. Зрозуміло, що для міжнародної спільноти - це судове рішення не варте й паперу на якому воно написане. Попри це, вважаю, що після такого відвертого плювка російського режиму в обличчя Міжнародного олімпійського комітету, після невизнання й саботажу остаточних рішень міжнародного Спортивного арбітражного суду (CAS) - російський спорт має зазнати чергових санкцій зі сторони МОК, WADA, та міжнародних федерацій з видів спорту.

Такому оскаженілому та сп'янілому від власної безкарності ведмедю - не місце в цивілізованому спортивному лісі", - написав Жданов.