У 2019 році 17 млрд грн планують отримати від приватизації, - Маркарова

Очільниця міністерства фінансів України Оксана Маркарова заявила, що у 2019 році державний бюджет має поповнитися на 17 млрд грн від приватизації

Про це передає Еспресо.TV

Очільниця міністерства фінансів України Оксана Маркарова.

За її словами, цілком можливо отримати 17 млрд грн від приватизації у 2019 році.

"Цифра, яку ми заклали на наступний рік, 17 млрд грн від приватизації, є реалістичною для 2019. Всі роки перед цим ми проводили приватизацію за старими законами, які не дозволяли нормально залучити інвесторів, ні провести прозоро конкурс, ні підготувати об'єкт нормально до приватизації", -

Вона наголосила, що закон (Закон Про приватизацію державного комунального майна), який було ухвалено у 2018 році, знайшов відгук у багатьох міжнародних інвесторів.

"Відповідно до нього, вони мають право звертатися до суду, не проходячи систему оскарження всередині по тих контрактам, які будуть стосуватися участі у приватизації", - зазначила пані міністерка.

За її словами, вже запланована підготовка об'єктів до приватизації із залученням професійних радників, які можуть нормально підготувати об'єкт до приватизації, інформацію про нього, знайти потенційного покупця, "а не чекати, щоб іноземний інвестор сам шукав на нашому україномовному сайті".

Маркарова запевнила, що цілком можливо, що перший об'єкт із 26 у черзі на приватизацію, може бути приватизованим до кінця 2018 року. Більшість із тих 25 об'єктів, які залишилися, буде продана у 2019 році.

 

 

Також вона зазначила, що для отримання першого траншу МВФ Україна виконала фактично всі умови

Як повідомлялось раніше, у четвер, 22 листопада, Верховна Рада назначила Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів України.