У Нігерії під час атаки на військову базу було вбито близько 100 солдатів

У Нігерії під час атаки бойовиків на військову базу загинули близько 100 нігерійських солдатів

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в силах безпеки.

За даними співрозмовників агентства, базу в штаті Борно на північному сході Нігерії атакували в минулу неділю, 18 листопада.

"Бойовики застали нас зненацька. База була спалена, ми втратили близько 100 солдатів. Це величезна втрата", - розповів офіцер на умовах анонімності.

За словами джерела, безліч солдатів після атаки вважаються зниклими безвісти. Один з військових розповів, що у вівторок під час спроби забрати тіла загиблих було вбито ще кількох солдатів.

Зазначається, що вцілілі сили були змушені екстрено евакуюватися. "Ми кинули наше спорядження, танки і зброю. Вони всі були там. Село все ще знаходиться під їхнім контролем", - заявив один з очевидців.

Влада Нігерії підтверджує атаку бойовиків. Але офіційні дані про кількість загиблих занижені більше, ніж удвічі - повідомляється про 44 загиблих.

У Нігерії діє радикальна ісламістська організація Боко Харам. Головною метою угруповання є введення шаріату на всій території Нігерії та викорінення західного способу життя. У липні 2009 року бойовики ініціювали заворушення на півночі Нігерії (з центром в штаті Баучі), нападаючи на християнські церкви і поліцейські ділянки. У травні 2014 року внесено Радою Безпеки ООН в список терористичних організацій.

Раніше на північному сході Нігерії в результаті атаки бойовиків терористичного угрупування Боко Харам на військову базу загинули щонайменше 30 військовослужбовців.