У справі нацгвардійця Марківа почали слухати свідків

В італійському суді відбулося третє засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві фотожурналіста Андреа Роккеллі

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Протягом трьох із половиною годин учасники процесу заслухали перших двох свідків по справі. Перший – представник слідчої групи карабінерів, які після загибелі фотографа 2014 року відкрили першу кримінальну справу з розслідування причин його смерті. Під час судового засідання він розповів, що забирав тіло загиблого італійського фотографа Андреа Рокеллі.

Другим свідком у справі став Лука Майоккі, італійський підприємець, власник керамічної фабрики у Слов’янську. За допомогою супутникових знімків він детально розповів про розташування сил підтримуваних Росією бойовиків у зоні фабрики, а також описав ушкодження, яких зазнала фабрика внаслідок мінометних обстрілів.

Майоккі уточнив, що станом на квітень 2014-го склади його фабрики були зайняті бойовиками. Він додав, що охоронець саме його підприємства знайшов тіла загиблих: фотографа Рокеллі і його перекладача, росіянина Андрія Миронова.