Україна розпочала виплати 100 тис. грн політв'язням, яких утримують у Росії

Вже розпочато виплату української державної допомоги людям, яких у Росії незаконно позбавили свободи у зв’язку з політичною діяльністю

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

За результатами першого засідання комісії щодо виплати допомоги особам, позбавленим особистої свободи прийнято 11 кадрових рішень. МінТОТ підготує необхідні документи та передасть їх до Держказначейства для проведення розрахунків. Вже 4 особи отримали державну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень.

У зв’язку з тим, що кандидатами на отримання допомоги подано заяви з проханням про нерозголошення їх персональних даних, через побоювання репресій з боку окупаційної влади, комісією прийнято рішення про проведення закритих засідань та нерозголошення відомостей.

“Заяви продовжують надходити, і комісія має намір розглянути до кінця року якомога більше сформованих кейсів для розподілення цільових державних коштів на допомогу особам, позбавленим свободи”, - додали у міністерстві.