Трампа звинуватили у "боягузливій капітуляції" перед вбивцями Хашоггі

Реакція президента США Дональда Трампа на вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі є грубим посяганням на американські національні інтереси

Про це пише The Washington Post, повідомляє УНІАН.

Свою заяву щодо вбивства журналіста Трамп почав зі словами "світ - дуже небезпечне місце", нагадує газета. Однак його "боягузлива капітуляція" перед вбивцями журналіста зробить світ ще небезпечнішим, пише WP. 

Видання зазначає, що вбивство журналіста — не той випадок, коли турботу про права людини слід порівнювати зі стратегічними інтересами США. 

WP звинувачує президента США в тому, що він "роздув" масштаби бізнес-партнерства з Саудівською Аравією і підкреслює, що Ер-Ріяд набагато сильніше залежить від Сполучених Штатів, ніж навпаки. 

Як зазначає газета, через те, що люди за межами США бачать лише егоїстичні спонукання людей, які стоять у влади в США, антиамериканізм буде ще більше поширюватися у світі. Країни знайдуть альтернативу американському долару, перестануть приймати його як міжнародну валюту. 

WP вважає, що Трамп на прикладі справи Хашоггі намагається вбити американський бренд, тому ситуація залишається в руках конгресу, який може піти по стопах Трампа або захистити американські цінності та інтереси.