На Харківщині проект "Стіна" готовий на 100%

Частину проекту "Стіна", що розташована на державному кордоні з Росією в межах Харківської області, завершили на 100%. Тепер на черзі Луганщина та Сумщина. Торік на це виділили півмільярда гривень із держбюджета, на наступний рік передбачено приблизно 400 млн

Готовність об'єкту перевірили голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та лідер політичної партії "Народний фронт", прем'єр-міністр України у 2014-2016 рр Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Ми рухаємося у дві сторони. Це на Північ і ближче туди до Сходу. У зв'язку з тим, що було недофінансування, ми через Кабінет Міністрів продовжили термін облаштування всієї ділянки кордону до 2021 року", - зазначив Цигикал.

Своєю чергою, Яценюк високо оцінив рівень облаштування держкордону на Харківщині.

"Я прийняв рішення про будівництво державного кордону. Два десятка років цим ніхто не займався. І, Ви знаєте, моє враження: я навіть не очікував те, що на такому високому рівні будуть як інженерні споруди, так і інтелектуальний захист кордону та оборонні опорні пункти, які побудовані вздовж державного кордону", - зазначив політик.