Протести у Франції: чоловік з гранатою вимагав зустрічі з Макроном

У Франції, під час протестів проти підвищення цін на пальне, поліція затримала чоловіка з гранатою, який вимагав зустрічі із президентом країни Еммануелем Макроном

Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на BBC.

У місті Анже на заході Франції, чоловік з гранатою вимагав зустрічі протестувальників, які мітингують проти підвищення цін на паливо, з президентом Еммануелем Макроном.

Поліція затримала озброєного після кількох годин перемовин. Чоловік був одягнений у жовтий жилет зі світловідбивачем — у такі ж одягаються протестувальники по всій Франції.

Інцидент стався напередодні масового протесту в Парижі, який відбувся в суботу, 24 листопада. На ньому зібралися до 300 тисяч людей, які вимагають скасувати подорожчання бензину.

Довідка

Рух "жовтих жилетів" - це стихійний рух, який виник у соціальних мережах. Розпізнати одне одного учасники протесту повинні по жовтому аварійному жилету, покладеному під лобове скло. "Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на паливо, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення. Протягом останнього року ціни на бензин зросли у Франції на 10-15%, а найпопулярніше в країні дизельне паливо подорожчало на 24%. Зараз вартість літра пального часто перевищує 1,6 - 1,7 євро.