Якщо ви відкриваєте багато вкладок: Google Chrome введе нові функції

Нещодавно Chrome оновив інтерфейс для користувачів, і багато хто почав порівнювати його із старим Firefox Australis. Тепер розробники Google додадуть у свій браузер ще кілька функцій, характерних для Firefox

Як пише портал ZDnet, серед нових функцій є "група вкладок" та панель для їх переміщення.

Обидві функції в даний час допрацьовуються, і поки що немає остаточного терміну, коли користувачі побачать їх в стабільній версії Chrome.

Співробітник Google пояснив, що користувачі зможуть організовувати вкладки в візуально різні групи, наприклад, для поділу вкладок, пов'язаних з різними завданнями.

Опис функції досить розпливчастий, але варто відзначити, що Mozilla мала аналогічну функцію, яку вона додала в Firefox в 2010 році: вона дозволяє користувачам організовувати вкладки всередині груп, тільки відображаючи вкладки однієї групи і приховуючи інші вкладки.

Ця функція відмінно підходить для користувачів, яким подобалося працювати з десятками або навіть сотнями вкладок одночасно, але розробники Firefox прибрали її в кінці 2015 року, тому що дуже мало користувачів фактично використовували нею в порівнянні з усією користувальницької базою Firefox.

Але додавання підтримки для груп вкладок має сенс, оскільки це допоможе виправити одну з найбільших проблем Chrome - tat cluttering.

Переповнення закладок відбувається, коли користувачі відкривають їх занадто багато: в результаті Chrome автоматично зменшує ширину кожної вкладки до дуже вузького розміру, що робить неможливим читання заголовка вкладки або перегляд значка сайту. Пошук потрібної сторінки всередині списку десятків маленьких вкладок страшенно дратує більшість користувачів.