Асад порушує перемир'я в Ідлібі: під ракетний обстріл потрапили школярі, - ЗМІ

Попри Сочинські домовленості, у Сирії режим Башара Асада та його союзники завдали ракетних ударів по зоні деескалації в провінції Ідліб

У суботу, 24 листопада 2018 року, ракетного удару було завдано по завдано по району Джердженаз на сході Ідлібу, де розташовано багато загальноосвітніх шкіл, передає турецька урядова інформагенція Anadolu.

Як заявив керівник місцевого Управління цивільної оборони ("Білі каски") Мустафа Хадж Юсуф, сили режиму Асада завдали ракетного удару у той момент, коли учні саме виходили зі шкіл. Як наслідок, загинули двоє школярів і три жінки.

"З часу зустрічі глав Туреччини й Росії в Сочі 17 вересня через атаки сил режиму Асада в Сирії загинули 32 мирних жителів, чимало людей отримали поранення", - зазначає агенція.

Довідка

17 вересня на перемовинах між президентами Туреччини та Росії у Сочі було досягнута домовленість про створення демілітаризованої зони в сирійському Ідлібі. Контроль в демілітаризованій зоні здійснюватимуть мобільні патрульні групи турецьких підрозділів і підрозділів російської військової поліції. Також Туреччина має зміцнити спостережні пункти по внутрішньому периметру зони деескалації в Ідлібі.